[...] bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, migdały), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane, nasiona sezamu, len mielony. Posiłki mają bić zbilansowane, każdy niech zawiera porcję i białka i [...]
[...] posiłku to wyglądałoby to lepiej. Na olejach roślinnych (poza olejem kokosowym) nie smażymy ze względu na wytwarzane tłuszcze trans więc zmień ten tłuszcz na smalec,masło klarowane lub olej koko. Tłuszczu generalnie masz trochę mało w diecie. Generalnie nie jedząc mięsa trzeba się bardziej postarać, żeby ta miska była wartościowa. Żeby [...]
Nie licz ogórków, pomidorów - tylko strączkow i korzeniowe warzywa. Pożegnaj margarynę jak paskudny tłuszcz i przywitaj masło, masło klarowane ba nawet smalec - nie masz tłuszczów zwierzęcych w diecie. Olej kokosowy - też do smażenia, jako maskę do włosów i do ciała. Witasz jaja, mięso, ryby. Żegnasz biały chleb, serki - wynalazki jak Hochland, [...]
[...] produkt. Kiepsko też komponujesz posiłki. Staraj się je bilansować, to znaczy układać tak aby zawierały jednocześnie białko, węglowodany, jak i tłuszcze - zdrowe tłuszcze to masło klarowane, żółtka jaj, tłuste ryby, tłuste mięso, awokado, orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Nie jedz mniej niż 60 g tłuszczu dziennie. Zobacz jak jedzą inne [...]
sebastian4: 1) Przyznam, że wydajność konwersji podana przez Ciebie jest wręcz kosmiczna, no chyba że zapomniałeś dopisać "%". Zawsze mnie bowiem uczono, że wydajność przekształcania ALA do DHA u zdrowych osób jest na poziomie 4-5%, a wydajność całkowitej syntezy EPA+DHA z ALA to około 12%. Żadna miarą, więc nie powinieneś mnożyć ilości spożytego [...]
Jak smażysz na rzepakowym to zmień na smalec, masło klarowane albo olej kokosowy (do kurczaka osobiście polecam to ostatnie). A figura startowa świetna!
[...] a na takie tutaj kładziemy nacisk. - Musztardy nie wliczaj w bilans, jeśli smażysz na oliwie - zamień ją na tłuszcz, który bardziej się do tego nadaje (olej kokosowy, masło klarowane, smalec). - Owoce z jogurtem to nie jest pełnowartościowy posiłek ;-) - Bilansuj posiłki, niech każdy ma WARTOŚCIOWE źródło białka, węglowodanów i tłuszczy
[...] nie masz siły. 3. Tłuszcze (zdrowe) to bardzo ważny element zdrowej diety, limit ok 70 byłby dla Ciebie bezpieczny. Pamiętaj aby sięgać po wartościowe źródła (olej kokosowy, masło klarowane, oliwa z oliwek - na surowo, tłuste ryby i mięsa, jaja, awokado). U Ciebie niemal w ogóle takich produktów nie widać 4. Warzyw nie wliczaj do bilansu, [...]
[...] sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie),oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane. Rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, słonecznik, masło orzechowe). Jeśli chodzi o węglowodany (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, [...]
[...] 10g masła orzech 3- 4. 80 g kaszy gryczanej, warzywa, kurczak i po 5 g oliwy 5. Puszka tunczyka, ser zolty light ( 14 g tłuszczu na 100g ) troche keczupu Kotin Light, masło klarowane 10g 6. 5g masła klarowanego 4 całe jajka i 1 białko, brokuły Znalazłem te owoce w zamrażarce jakies resztki to skorzysam z twarogiem, zrobiły się coś a'la [...]
[...] boczku, warzyw itp. /SFD/2018/7/16/d49b8f7523444bc9959edc25147702c3.jpg Jeżeli chodzi o olej sezamowy to nie poddaje go obróbce termicznej. Wszystkie oleje przyjmuje w formie zimnej do sałatek lub z kieliszka. Jedynie do smażenia używam olej kokosowy i masło klarowane. Tak, że nie pomogę :( Zmieniony przez - DAXXX-94 w dniu 2018-07-16 17:06:34
Rozumiem ... przykre jest jak ludzi robi się w przysłowiową "butelkę" ... poczytałam sobie przed chwilą o tym oleju kujawskim i tym jak oszukują nas konsumentów. W takim razie postaram się zaopatrzyć w masło klarowane. :) Dziękuję za oświecenie. :)
No i właśnie dlatego trzeba wklejać codziennie miski do wglądu }:-( Dziękuję za odpowiedź do podsmażania tylko kokos i masło klarowane :-) Zmieniony przez - Asiorajda12 w dniu 2016-05-24 10:34:26
[...] bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, migdały), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane, nasiona sezamu, len mielony. Posiłki mają bić zbilansowane, każdy niech zawiera porcję i białka i [...]
oj, a co za problem: gotujesz 2 paczki ryzu np i jakies mieso (przekonaj sie do innego, niz tylko kurczak: ryba, wieprz, wol, owoce morza) , tłuszcz (maslo klarowane, olej kokosowy, cokolwiek) i dzielisz na 4 posilki, do tego warzywa i gotowe! 2 posilki (np sniadanie i kolacja) jakies inne (jajka, platki owsiane, chleb, twarog na kolacje), z [...]
[...] owoce, więc dobrze żebyś uważała na ilość fruktozy (gdzieś jest podpięta tabelka) - o ile wiem to jak już mleko to nie chude :) - oliwa z oliwek z warzywami na patelnię to do smażenia? bo tu też najlepiej olej kokosowy / masło klarowane to tyle wiem na start, zaznaczę raz jeszcze, że sama zaczynam, także wyrocznią nie jestem, chcę tylko pomóc :)